Pretražujem...
pretraga može potrajati i do 60 sekundi
Pretražujem letove..

Šetnica uz obalu

7 kilometara duga šetnica uz obalu zaljeva, osigurava predivne prizore, poglede na grad i more te je izvrstan prostor za opuštenu rekreaciju.

Souq Waqif

Uživajte u ugođaju tradicionalne tržnice sa mnoštvom tradicionalnih dućana sa začinima, sezonskim plodovima, nakitom, različtim rukotvorinama, tradicionalnom odjećom i suvenirima.

Muzej Islamske umjetnosti

Razgledajte jednu od najvećih zbirki islamske umjetnosti na svijetu. Muzej vrlo često mijenja postav te je kao takav uvijek izvrsno mjesto za posjet.

Katara

Posjetite Kataru, dom mnogobrojnih galerija, kazališta i općenito izvedbenih umjetnosti. Uz navedeno, posjetitelje čekaju mnogobrojni restorani te prostrana javna plaža.

Pearl Qatar

Najglamurozniji dio Dohe, Pearl (biser) Qatar mjesto gdje ćete naći brojne marine, šetnice uz koje se nalaze luksuzni restorani i dućani ekskluzivnih brendova. Na lokaciji su također i mnogobrojni hoteli visoke kategorije, vile te luksuzne rezidencijalne zgrade.

Tvrđava Al Zubarah

Al Zubarah je iznimno očuvana tvrđava koja je nekoć služila kao centralno mjesto trgovine biserima te iznimno arheološko nalazište. Cijela lokacije je zaštićeni UNESCO spomenik svjetske baštine.

Khor Al Adaid

Khor Al Adaid nalazi se 60 km od Dohe te prestavlja pravo čudo prirode - "unutranje more". Mjesto je dom brojnim vrstama ptica, arapskim gazelama i pojedinim vrstama rijetkih kornjača. Lokacija je prirodni rezervat pod UNESCO zaštitom.

Plaže i bazeni

Mnogobrojni hoteli u Dohi nude mnogobrojne bazene, savršene za uživanje na suncu. Uz bazene gostima su na raspologanju i brojne plaže. Cjelogodišnja klima pogodna za kupanje pravi je mamac za sve posjetitelje željne sunca.

Shopping

Doha nudi mnogobrojne trgovačke centre sa najluksnijim brendovima. Osim brojnim trgovačkim centrima posjetiteljima su na raspolaganju i tradicionalne tržnice.

Kulinarska iskustva

Posjet Dohi može biti i spektakularno iskustvo za veše nepce. Brojni restorani pod vodstvom najpoznatijih svjetskih chefova, retorani koji poslužuju hranu iz cijelog svijeta te restorani sa lokalnim delicijama za svaki džep jamac su da ćete uživati u kulinarskoj ponudi Dohe.

SPA

Vrhunac svakog opuštanja je svakako boravak u brojnim wellness/Spa oazama. Obzirom da je dom mnogobrojnim hotelima visoke kategorije koji u sklopu imaju spa centre, izbor je samo vaš.

VIZE

Hrvatski državljani ne trebaju vizu za posjet Kataru - više informacija: https://www.qatarairways.com/en-vn/visa-free-arrival.html

JEZIK

Arapski

VALUTA

Katarski rijal - QAR 1 QAR = 1,66 HRK

KULTURA/PONAŠANJE

Iako je Katar kozmopolitska država, gdje žive ljudi brojnih nacija i vjera, potrebno je poštovati lokalne običaje (uobičajene za države sa pretežitim stanovništvom Islamske vjeroispovjesti)

©2013 LILA PUTOVANJA d.o.o.