ČESTA PITANJA PUTNIKA


1. Može li umjesto mene netko drugi otputovati sa mojoj kartom?
Ne, aviokarte su neprenosivi dokument I može ju iskoristiti samo osoba na koju glasi.

2. Da li je moguće promijeniti datum putovanja?
Promjena datuma putovanja kod kupljene karte ovisi o tarifi po kojoj ste kupili kartu. Ukoliko tarifa dozvoljava promjenu tada su promjene moguce uz nadoplatu ovisno o uvjetima tarife s time da ukoliko nema mjesta u istoj klasi/vrsti tarife tada se osim nadoplate plaća I razlika u cijeni do slobodne klase/tarife.

3. Da li mogu promjenu napraviti bilo kada?
Ne, promjenu treba obaviti prije polaska leta kojeg mijenjate.

4. Da li mogu dobiti povrat novca ako je karta kupljena po tarifi koja ne dozvoljava povrat novca?
Povrat novca za kartu nije moguc, osim za neiskoristene pristojbe.
Povrat pristojbe za gorivo i osiguranje (Fuel and Security Surcharge) nije dozvoljen.

5. Što je ručna prtljaga?
Prtljaga koju putnik nosi sa sobom u putničku kabinu zrakoplova. Zrakoplovni prijevoznik određuje do kolike težine i kojeg opsega može biti ručna prtljaga koju putnik može unijeti u zrakoplov. U ručnu prtljagu nemojte pakirati: oružje ili kopije oružja/igračke (metalne ili plastične), škarice, noževe, pribor za brijanje (žileti, britvice), alate, zapaljive materijale. Dozvoljena je tekućina pakirana do 100 ml.

6. Što smijem ponijeti osim ručne prtljage?
Putnik ima pravo ponijeti sa sobom u putničku kabinu i osobne stvari kao što su: ogrtač, kišobran ili štap, manju kameru, dalekozor, žensku ručnu torbicu, torbu za spise/prijenosno računalo, knjigu ili novine za čitanje u tijeku putovanja, dječju košaru i hranu za dojenčad u tijeku putovanja.

7. Koji je dozvoljeni broj prtljage i njezine težine prilikom putovanja?
Detaljne informacije o težini prtljage potrebno je zatražiti prilikom kupnje karte. Najčešće dozvoljena težina prtljage ovisi o tome u kojoj klasi putujete. Za poslovnu klasu npr. najčešće dozvoljena težina prtljage iznosi 30kg, a za ekonomsku klasu iznosi 20kg. Težina ručne prtljage ne bi smjela prelaziti 5 kg.

7. Koje elektroničke uređaje mogu nositi sa sobom u zrakoplov?
Određeni elektronički uređaji ne smiju se koristiti tijekom leta jer mogu ometati rad navigacijskih uređaja. Kabinsko osoblje rado će vas obavijestiti koji se uređaji mogu koristiti u zrakoplovu bez ograničenja. Upotreba mobilnih telefona nije dopuštena tijekom čitavog boravka u zrakoplovu. Obavezno izvadite baterije iz elektroničkih uređaja, aparata, fotoaparata i tome sl. iz predane prtljage i smjestite ih u ručnu prtljagu.

8. Koliko prije leta se trebam prijaviti na let?
Šalter za registraciju putnika otvoren je na međunarodnim letovima 120 minuta, a na domaćim letovima 90 minuta prije polijetanja zrakoplova.

9. Da li mogu povesti sa sobom kućnog ljubimca?
Ukoliko to ne zabranjuje država u koju putujete možete letjeti sa kućnim ljubimcem. Ovisno o njihovoj težini, mogu se prevoziti u putničkoj kabini ili u prtljažniku zrakoplova, u odgovarajućem spremniku i po određenim uvjetima. Prilikom rezervacije karte obavezno prijavite kućnog ljubimca.

10. Kada trebam zatražiti npr. vegetarijanski obrok?
Prilikom rezervacije karte obavezno zatražite poseban obrok (npr, vegetarijanski, košer, indijski…?

11. Kada trebam rezervirati sjedalo na letu?
Prilikom rezervacije / kupnje karte zatražite rezervaciju sjedala.


©2013 LILA PUTOVANJA d.o.o.