KORONAVIRUS INFORMACIJE ZA PUTNIKE


Informacije na ovoj stranici prikupljene su sa stranica relevatnih institucija/organizacija i informativnog su karaktera. S obzirom svakodnevne promjene pravila ulaska u pojedine zemlje te specifičan individualni status svakog putnika (razlog putovanja i slično), ne preuzimamo odgovornost za točnost informacija te eventualne posljedice nemogućnosti ostvarivanja putovanja. Molimo da prije putovanje provjerite možete li ući/izaći iz zemlje u koju ste planirali putovati te imate li svu potrebnu dokumentaciju.

Naše osnovno sredstvo komunikacije je e-mail, stoga Vas molimo da nam za sve eventualne nejasnoće ili pitanja pošaljete email na air@air.hr .

Putnici koji su već kupili karte a nisu mogli ili neće moći ostvariti svoje putovanje, a kupili su karte u našoj agenciji, mogu nam se obratiti na e-mail air@air.hr.

LINKOVI SA INFORMACIJAMA ZA PUTOVANJE:

KORONAVIRUS.HR - Stranica Vlade RH - dio informacija vezan uz putovanja
MUP.HR - Stranica Ministarstva unutarnjih poslova - informacije o ulasku u Republiku Hrvatsku
IATA - Timatic informacije - vezne uz restrikcije/politiku pojedinih zemalja vezanih uz ulazak.
IATA - Passenger Locator Form. Obrazac koji je potrebno ispuniti prije svakog leta (zahtjev pojedinih aviokompanija i zemalja).

Na letovima je također potrebno nositi maske (konkretno Croatia Airlines zahtijeva slijedeće: Prihvatljiva pokrivala za lice: dvoslojne pamučne maske za lice, medicinske (kirurške) maske za lice te filtrirajuće polumaske s ventilom ili bez ventila (FFP2/N95).)

U zrakoplov je poželjno unositi samo manju ručnu prtljagu (male torbice sa najosnovnijim stvarima).

Potrebno je izbjegavati putovanje imate li bilo kakve simptome bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura). Na pojedinim aerodromima je moguće mjerenje temperature putnicima te su izvjesne i ostale mjere opreza - držanje razmaka od 2 metra, ukrcavanje u zrakoplove u manjim skupinama (potrebno je doći na vrijeme na check-in) i sl.

POSLOVNICA je zatvorena za javnost do daljnjega no naša agencija radi te je moguće kupiti karte i/ili dobiti potrebne informacije. Molimo da nam se za sve informacije obratite na naš e-mail air@air.hr.


©2013 LILA PUTOVANJA d.o.o.